2023 TYT-AYT İnformal Yayınları Meta Koç SAYISAL Öğrenci Takip Sistemi (Spiral Sırtlı)
Soru sormak için önce üye olmalı veya giriş yapmalısınız |
Ürün Hakkında Soru Sor
Soru sormak için önce üye olmalı veya giriş yapmalısınız |
2023 TYT-AYT İnformal Yayınları Meta Koç Sayısal Öğrenci Takip Sistemi (Spiral Sırtlı)
Takdim ve MetaKoç Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu
Merhabalar İnformal Yayınları MetaKoç Kullanıcısı,
Elinizde bulunan MetaKoç Takip Sistemi ile çalışmalarınızda yol gösterici olarak başarınıza ortak olmak istiyoruz. Bundan dolayı yıllardır yüzlerce eğitim koçu ve rehber öğretmen tarafından binlerce öğrenci üzerinde test edilerek en güzel ve en mükemmel haline gelen bu çalışmayı sizlerle buluşturmaya karar verdik.
MetaKoç Takip Sistemi’mizde neler var ve MetaKoç Takip Sistemi’mizi nasıl kullanacaksınız biraz açıklayalım:
1. Hedefinizi belirleyiniz.
2 2. Amacınıza ulaşmak için gireceğiniz sınavı tanıyınız. Yaşınız kaç olursa olsun hayatımızda sürekli sınavlar var. Sınavların adı değişir ama soru soranlar genellikle aynıdır. Önce MEB sonra ÖSYM sınavlarına giriyoruz. Başarının en büyük adımı çıkacak soruların formatını bilmekten geçer. “ÖSYM bu yıl sınavda bize nasıl soru soracak?” sorusunun cevabı ilk önce (konu anlatımından önce) çıkmış soruları çözmektir. Bu arada belki birçok soruyu yanlış yapacaksınız. Moral bozmayın çünkü gelecek soru türü ve formatını çıkmış sorular ile öğreneceksiniz.
3. “ÖSYM bu yıl sınavda bize nasıl soru soracak?” sorusundan sonra diğer soruyu kendimize soracağız. “ÖSYM’nin sorduğu soruları öğrendim fakat bu sorular ve ilgili konular arasından benim eksikliklerim nelerdir?” sorusunun cevabını açıklayayım: Sınav sorularına yakın soruları olan 3-5 yayının 10 adet denemesini çözünüz. Her denemeden sonra yanlışlarınızı detaylı olarak işaretleyiniz. Yani Türkçede kaç tane hatanız olduğunu tek tek belirtiniz. Daha sonra detaya giriniz. Mesela paragraf konusundan mı hata yaptınız? Peki paragrafın hangi alt başlığından hata yaptınız? Paragrafta yapı mı paragrafta konu mu? Bunları da işaretleyiniz. Böylece sağlam bir check-up yapmış oldunuz. Hatalar nerede tespit edildi. Tabir yerindeyse hastalık neredeyse ortaya çıkmıştır.
4. Her ders ile ilgili çalışacağınız kaynakları belirleyiniz.
5. Her ders ile ilgili konu sütununda çalışmış olduğunuz veya bildiğiniz konulara “+” koyunuz. Böylece çalışma ihtiyacınız olan konular açığa çıkacaktır.
6. Konu sütununda her hafta eksik olduğunuz konulardan “-” koyarak çalışacağınız veya ders alacağınız konuları her ders için ayrı ayrı belirleyiniz.
7. “-” koyduğunuz konuları ödev takip formuna yazarak, haftalık ödev listenizi oluşturup haftalık ödev takip formuna yazınız.
8. Hafta bittiğinde bitirdiğiniz konulara “+” koyunuz.
9. Yeni hafta için yukarıdaki işlemleri tekrar ediniz.
10. Ödev takip formuna yazdığınız konuları veya kitapları haftalık çalışma programınıza göre çalışınız.
11. Tüm konularınız veya bir branştan konularınız bittiyse seçtiğiniz soru bankasından 4, 5, 6 ve 7. aşamaları tekrar ederek devam ediniz.
12. Bir dersin soru bankalarından yeteri kadar soru çözdüyseniz branş denemeleri çözerek 4, 5, 6 ve 7. aşamaları tekrar ediniz.
13. Bitirmiş olduğunuz kaynakları kaynak takip çizelgesine yazınız.
14. Yeterli düzeyde branş denemesi çözdüyseniz günlük TYT deneme programı oluşturarak haftalık ödev takip listenizi oluşturunuz.
15. Uygulamış olduğunuz denemelerdeki netlerinizi TYT deneme takip çizelgesine yazarak her dersteki durumunuzu takip ediniz.
16. Konu anlatımı çalışmalarınız bittiyse, yeteri kadar soru bankası ve branş denemesi çözdüyseniz, buna rağmen netleriniz istediğiniz düzeyde değilse sorun yaşadığınız dersle ilgili hata yaptığınız sorular üzerinden mini konu ve soru tekrarı yapınız.
17. Eğer netleriniz yukarıdaki aşamaları uygulamanıza rağmen istediğiniz düzeyde değilse 5 deneme uygulayarak bir rehberlik uzmanı ile birlikte hata analizi yapınız.
İsmail KAYNARCA
İnfoKoç’unuz